tiistai 7. tammikuuta 2014

Joulu meni

Eipä nyt ihan vielä ota tuulta alleen tämä blogin kirjoittelu. En ole mikään intohimoinen valokuvaaja ja tämä pimeä aika tekee kuvien ottamisesta tuskaa. Tarkoitus oli kirjoitella ennen joulua kirppareista ja joulukoristeista. Koristeet ovat edelleen paikoillaan, mutta tarkoitus olisi keräillä niitä tänään pois.

Tykkään laittaa koristeet jo marraskuun puolella, kun varsinaiset joulunpyhät ollaan kuitenkin poissa, niin ennättää kotosallakin nauttia koristeista. Ylipäänsä tykkään kovasti kodin koristelusta jouluun. Varmaan monen makuun meillä on vähän turhan kimaltavaa ja sekalaista väritystä joulun aikaan. Tykkään sellaisesta vähän kitchistäkin vaikutelmasta, ja joulupallot hyvin monissa väreissä ovat vähän paheeni. Joulukoristeilla hassuttelu, kuten esimerkiksi sekalainen yhdistely ja oudot yksityiskohdat (kuten punatulkut limoviikunassa), miellyttävät omaa silmää.

Peilipallot, punatulkut ja tonttu-ukot jne.

Olen yrittänyt pitää sellaista periaatetta, että joka joulu voin ostaa yhden ostokoristeen kaupasta. Vähän on tullut kyllä tätä sääntöä venytettyä, mutta tarkoitus nyt ylipäänsä on pitää joulukoristeiden hankinnassa jokin roti. Se roti on kyllä kirppareilla vähän välillä unohtunut, kun tämä sääntöni ei niihin päde. Marraskuussa satuin SPR:n kirpparille ilmeisesti juuri silloin, kun koristeet oli laitettu esille. Aijai, siinä oli itsehillintä koetuksella ja kyllähän sitä kaikenlaista kaunista lähti matkaan.

Minimalistin painajainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti